Draadloos intercomsysteem voor appartementen: de vier voordelen van Intratone

Bent u op zoek naar een nieuw intercomsysteem en wilt u geen overlast door graafwerkzaamheden of het leggen van kabels? Een groot voordeel van de Intratone draadloze intercom is dat de installatie voor u nauwelijks hinder zal geven en dat de intercom makkelijk in gebruik is. U mist dankzij de Intratone intercom geen enkele bezoeker meer! De veiligheid van uw appartementencomplex wordt verhoogt door de toegangscontrole.

Draadloze deurintercom appartementencomplex

Draadloze deurintercom: geen overlast door graafwerkzaamheden of kabels leggen

Een draadloze deurintercom van Intratone is het antwoord op de meer complexe en duurdere technologie met bedrading. Een Intratone intercom is zeer snel en eenvoudig aan te leggen, heeft geen of nauwelijks onderhoud nodig en veel minder gevoelig voor storingen. Omdat er geen bedrading aangelegd hoeft te worden van de buitendeur tot in de woningen kan dit systeem in elk appartementencomplex aangelegd worden zonder overlast voor de bewoners. Er hoeven geen kabels gelegd te worden, dus ook geen graafwerkzaamheden of bewoners die thuis moeten zijn om een systeem aan te sluiten binnen in de woning. Naast de lagere kosten, besparing op materiaal (bedrading) en arbeid, is er dus ook nauwelijks hinder voor de bewoners. Dankzij het beheer op afstand en in realtime zijn de intercoms eenvoudig van tevoren geprogrammeerd en dus direct operationeel. Daarnaast zijn de Intratone-oplossingen compatibel met de meeste al aanwezige apparatuur.

Geen intercom in huis: deur openen met telefoon

In het verleden werkte intercomsystemen met een bedrade verbinding tussen de intercom en de woning. In de woning was het dan ook noodzaak om een intercomontvanger en deuropener te monteren. Deze ontvanger werd later ook voorzien van een scherm, waardoor het ook mogelijk werd te zien wie er voor de deur stond, de video intercom was geboren. Inmiddels kunnen we met onze vernieuwde technologie dit alles ook bieden maar met veel minder materiaal, onderdelen en een toegenomen vrijheid. Daarvoor hebben we gekozen om gebruik te maken van de functionaliteit van mobiele (smart)phones. Deze vervangen feitelijk alle bedrading, de intercomontvanger in de woning en voegt een heel belangrijk element toe, vrijheid. Een Intratone draadloos intercomsysteem werkt namelijk altijd in huis en daarbuiten. Dus zelfs tijdens een strandwandeling, tijdens het winkelen of waar en wanneer dan ook kan met degene die aanbelt worden gecommuniceerd en besloten worden om de deur te openen of niet. Omdat er minder materiaal nodig is nemen de kosten voor installatie af, minder onderdelen zorgen voor minder storingen en zowel de bewoners als de beheerders of gebouweigenaren genieten van de optimale vrijheid in toegangscontrole.

Video intercom verbonden met uw telefoon: mis geen enkele bezoeker!

Er is altijd sprake van een fysieke afstand tussen de ingang van een gebouw of appartementencomplex en de daadwerkelijke woning binnen die gebouwen of complexen. Voordat we iemand de toegang willen verlenen willen we niet alleen maar horen wie dat is maar diegene ook kunnen zien. Een Intratone draadloze intercom maakt gebruik van mobiele technologie waardoor op elk moment te zien wie er voor de deur staat. De high-end camera geeft haarscherp beeld zowel in vrijwel elke omstandigheid, dus ook in het donker. Omdat de camera beschermd wordt door een zogenaamde “dome” is deze beschermd tegen vandalisme. Uiteraard kan de dome door ernstig vandalisme beschadigd worden, maar deze is sneller en goedkoper te vervangen dan de camera. Het is dus op elk moment, waar dan ook te zien wie er voor de deur staat, waardoor je geen enkele bezoeker mist!

Toegangscontrole: verhoog de veiligheid van uw appartementencomplex

Veiligheid als het draadloze intercomsystemen of toegangscontrole betreft kunnen we opdelen in twee hoofdcategorieën. Enerzijds de veiligheid voor de gebruikers, veelal bewoners en anderzijds beheerders of eigenaren. Eigenaren zijn in Nederland vaak verenigd in VVE’s (Verening van Eigenaren).

Voor de gebruikers neemt de veiligheid toe als men gecontroleerd toegang kan geven tot het gebouw. Niemand zit te wachten op “gasten” die niks in de centrale ruimtes te zoeken hebben. Met een draadloos intercomsysteem met videobel functionaliteit ziet u op elk moment en op elke locatie wie er voor de deur staat en omdat men niet alleen ziet wie dat is maar ook met diegene kan communiceren kan een betere afweging gemaakt worden om toegang te verlenen of niet. Vooral voor wat meer kwetsbare groepen, denk aan ouderen in semi-zelfstandige woongroepen is dat natuurlijk belangrijk. Een van de mooiste bijkomstigheden is dat, uiteraard met inachtneming van de regelgeving op het gebied van privacy, een derde mee kan kijken wie er voor de deur staat van een dierbare. Denk bijvoorbeeld aan familie, zoals kinderen of andere naasten. Dit kan alleen maar omdat Intratone gebruik maakt van mobiele netwerken en daarom volledig plaats- en tijdsonafhankelijk kan functioneren. Ook kan bij langdurige afwezigheid, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, de intercom doorgeschakeld worden naar een ander waardoor het lijkt alsof de bewoner thuis is. Intratone is dus niet alleen op afstand de beste, maar ook op afstand de veiligste.

Voor eigenaren of beheerders spelen er ook andere elementen die de veiligheid verhogen. Voor deze doelgroep is het sleutelmanagement bijvoorbeeld belangrijk. Men wil dat alleen bepaalde personen of organisaties toegang hebben, op bepaalde tijdseenheden. Het toegang verlenen aan bijvoorbeeld zorgpersoneel, onderhoudsmedewerkers of andere tijdelijke gebruikers is op afstand te realiseren en vooraf kan een bepaald niveau en tijdsduur worden bepaald. Vervolgens word in real time iedere handeling of gebeurtenis geregistreerd. Die informatie is op ieder moment op te vragen. Via het unieke beheeraccount bied Intratone veilige en gedetailleerde informatie zoals wanneer, wie en waarmee iemand toegang heeft vastgelegd en verkregen, zo kan men bij bepaalde situaties snel en eenvoudig zien wie wanneer welke handelingen heeft verricht. Met een Intratone draadloos intercomsysteem is het sleutelmanagement het beste onder controle.

Wilt u meer weten over ons intercomsysteem? Wij verzamelen al onze kennis en informatie op onze intercom pagina.