Hoe werkt de draadloze intercom van Intratone?

Geen gedoe meer met uw intercom? De draadloze intercom van Intratone is volledig onafhankelijk van Wifi of bluetooth. Zo heeft u geen last meer van storingen of van weggevallen netwerk. U ervaart een optimaal gebruiksgemak met een draadloos intercomsysteem met camera, aangesloten op uw telefoon. U kunt heel gemakkelijk de deur openen met uw telefoon, waar u ook bent.

Draadloze technologie Intratone intercom systeem

Onze draadloze intercom systemen opereren op betrouwbare en beproefde mobiele technologie. Net zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons, zijn onze intercoms voorzien van een simkaart. Hierdoor zijn onze intercomsystemen volledig onafhankelijk van systemen zoals Wifi of bluetooth, die helaas nog te vaak te maken hebben met tijdelijke storingen of wegvallende ontvangst. Onze intercom systemen zoeken altijd automatisch naar het sterkste draadloze signaal binnen netwerken, dit zorg voor een probleemloze werking.

Draadloos intercom systeem met camera, aangesloten op uw telefoon 

Op het moment dat een bezoeker het toetsenbord of de beldrukker bedient wordt er contact gelegd met de vaste of mobiele telefoon van de juiste woning. De vaste telefoon gaat over en de bewoner kan praten met degene die voor de deur staat. Tegenwoordig beschikt meer dan 90% van de gebruikers over een mobiele smartphone. Als dat het geval is opent de Intratone app automatisch  wanneer iemand aanbelt. De gebruiker krijgt een scherm te zien met een rode en een groene knop. Dat geeft de mogelijkheid te communiceren met degene die de intercom camera voor de flat gebruikt. Daarna kan men ervoor kiezen in een nieuw scherm om de deur open te doen of besluiten om de toegang te weigeren. In dit overzicht staat de installatie en werking stap voor stap uitgelegd.

Toegangscontrole: de deur openen met uw telefoon

De meeste appartementen met een draadloos intercom systeem beschikken over een centrale deur die toegang verleent, soms tot het voorportaal maar soms bevind zich het intercomsysteem van de flat al in het voorportaal. Een belangrijk onderdeel van de toegangscontrole bestaat uit het wel of niet openen van de deur die verdere toegang verleent tot het gebouw of complex. De deur die toegang verschaft is vrijwel altijd gemotoriseerd, dat wil zeggen dat deze op afstand bediend kan worden. Het openen van deze gemotoriseerde deur om toegang te verlenen gebeurt door de bewoner, deze kan draadloos via een vast of mobiel toestel deze deur bedienen. Het signaal loopt via de centrale intercomunit. Het openen van deze toegangsdeur kan als men beschikt over een mobiele telefoon. De toegangsdeur kan overal open gedaan worden, de bewoner hoeft dus niet thuis te zijn. Ook kunnen beheerders, zelfs als zij zich op een andere locatie bevinden toegang verlenen. Vooral voor schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden is dit zeer praktisch en tijd en kostenbesparend.

 

 

Wilt u meer weten over ons intercomsysteem? Wij verzamelen al onze kennis en informatie op onze intercom pagina.