Betaalbare woningen van hoge kwaliteit

Woningcorporatie: ABC cvba Antwerpen

Plaats: Antwerpen

Motto: ‘Betaalbare woningen van hoge kwaliteit bieden

In België is een vergelijkbaar sociaal woningbeleid als in Nederland. Huisvestingsmaatschappij ABC in Antwerpen, streeft ernaar de sociale huurders kwalitatieve en betaalbare woningen te bieden. Toen hij op zoek ging naar een nieuw intercomsysteem koos hij voor Intratone. Welke argumenten lagen hieraan ten grondslag?

Allereerst, welke kenmerken moest het nieuwe intercomsysteem hebben?

Essentieel is het een duurzame oplossing te vinden voor onze sociale huurwoningen. Daarbij kijken we naar bouwmaterialen, gebruiksduur, maar ook naar gebruiksgemak. Onze gebouwen worden elke vijftig jaar volledig gerenoveerd. We zoeken daarom naar innovatieve technologieën die toekomstbestendig zijn. Daarin vonden we in Intratone een goede partner.

Hoe bent u bij Intratone terecht gekomen?

Ik stuitte op een brochure en die sprak mij bijzonder aan. Vervolgens nam ik contact op met Clement Robert, de verantwoordelijke man voor Intratone Benelux. Hij kwam bij ons langs en gaf een demo van de verschillende producten. Vooral de oplossingen voor bewoners, waarbij zij de eigen mobiele telefoon kunnen gebruiken om de deur te openen sprak mij aan. Toen besloten we het systeem in al onze gebouwen aan te brengen.

Dat klinkt als een heleboel werk…

remote controlDankzij het draadloze systeem van Intratone hoeven we niets te slopen of te breken. Hierdoor hebben we ontzettend veel tijd en geld bespaard. Onze oude gebouwen hebben namelijk veel bekabeling in het beton van de tussenvloeren. De draadloze oplossing van Intratone was hiervoor een uitkomst.

Bevalt het online beheerplatform?

Onze gebouwen herbergen gemiddeld zo’n 145 woningen. Het online platform maakt het beheer hiervan eenvoudig. Mijn collega’s en ik kunnen op elk moment op afstand badges aanmaken en de-activeren. Dat is geen overbodige luxe. Ook verlenen we eenvoudig toegang op afstand aan externe partijen. Bijvoorbeeld wanneer een monteur langskomt om de verwarming te controleren. Dan hoeven wij niet meer ter plaatse aanwezig te zijn. Dat bespaart tijd en geld.

Hoe ervaren huurders hun nieuwe intercom?

Na de eerste testfase hebben we een uitgebreide enquête gehouden. De reacties waren bijzonder positief. Gebruiksgemak en een gevoel van veiligheid spelen hierin een belangrijke rol. Bewoners gebruiken gewoon hun eigen telefoon. Daarnaast hebben ze meer controle over wie ze toegang verlenen. In het verleden bleven de deuren van de ingang wel eens open. Dat probleem is nu verholpen dankzij het badgesysteem en de magnetisch vergrendelde deuren.

Hoe omschrijft u de samenwerking met Intratone?

Plezierig en servicegericht. We kunnen altijd contact opnemen en vragen stellen. De uitgebreide demo’s en gedetailleerde instructies voor onze bewoners dragen bij aan een gemakkelijk integratieproces van het nieuwe systeem. Als er iets aan de hand is – wat trouwens zelden het geval is – reageert Intratone vrijwel onmiddellijk.

Kunt u Intratone aanbevelen?

Intratone biedt doeltreffende en voordelige toegangssystemen die duurzaam zijn. Het is eenvoudig in gebruik voor beheerder én bewoner. Daarnaast is het een prettige partner om mee samen te werken. Dus ja, ik kan Intratone zeker aanbevelen!